Waarom naar een trimsalon?

Natuurlijk is het dagelijks onderhoud van de vacht een taak van de 'baas'. U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Zo leert uw hond of kat de kam en borstel te accepteren.
U kunt gerust even bellen om een afspraak te maken zodat ik u kan adviseren welke borstel of kam de juiste is en ik kan gelijk laten zien wat de makkelijkste en beste manier is om te kammen.


In feite is voor iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Zowel ras als kruisingen, lang- en kortharige, kleine- en grote honden. Afhankelijk van de vacht worden de volgende trimbeurten uitgevoerd:

Trimbeurten

Dog Template Plukken, strippen; de bovenste dode haarlaag wordt met de vingers of trimmes verwijderd, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Als u dit niet zou laten doen dan is de kans groot dat de hond er last van krijgt en dat uit zich in jeuk klachten. De meeste terriŽrs en ruwharige vachten moeten 2 tot 4 maal per jaar geplukt worden.
Scheren, knippen; er zijn verschillende honden die geschoren of geknipt worden bijvoorbeeld de maltezer, poedels of honden met het zelfde vachttype. Deze honden komen 4 tot 6 maal per jaar in de trimsalon. Ze kunnen in elk gewenst model getrimd worden.
Uitdunnen; houdt in waar mogelijk worden ze geplukt en verder met een speciaal getande schaar (effileerschaar) uitgedund en in model gezet. Veel spaniŽls, setters en retrievers worden 4 tot 6 maal per jaar uitgedund.
Wassen; hier wordt vuil, stof, evt. vlooien en een hoop losse haren uit de vacht verwijderd
Kammen en borstelen; op de wijze wordt klitten, vuil en dood haar verwijderd.

eXtra

Bij een trimbeurt hoort ook het schoonmaken en uitplukken van de oren, het knippen van de nagels en (vooral in de zomer) het verwijderen van teken, het behandelen van verstopte anaalklieren, het nakijken en als de hond het toelaat het reinigen van de tanden.
Als er bij eigenaardigheden twijfels zijn zal ik u advies geven om naar uw dierenarts te gaan. Als u bedenkt hoeveel uren er aan uw hond gewerkt wordt, zal de prijs van het trimmen niet tegenvallen!